KaikuRock

8.7.2023

Kumisevan kylässä järjestetttin kautta aikojen ensimmäinen Kaikurock tapahtuma. Vanhan kyläkoulun miljöö tarjosi tapahtumalle mukavan, idyllisen maalaistunnelman. Kaikun lavalla näkyi erilaisia musiikin taitajia. Kaikurock on sitä, että musiikki yhdistää ja kutsui mukaan viettämään hauskaa, iloista ja rentoa tapahtumapäivää. -Let’s go to Rock

Esiintyjinä olivat bändit: Sacred Sanity, Lenhead, BDB, The Stuffed, Rat Trap ja Hauki. Ja yksi illan kohokohta oli jamit, mikä oli open mic tyylillä toteutettu osio, missä illan esiintyjät kiipesivät lavalle erinlaisissa kokoonpanoissa.

hauki

bdb

sacred sanity

rat trap

jamit

the stuffed

hauki

Hauki: Otteita Hannun rakkauspäiväkirjoista laulujen muodossa. Taustatukena Riku Nurminen, (basso) ja Eicca Nikula (rummut).

rat trap

Rat Trap on Haapajärvinen, vuonna 2021 perutettu punkrock-yhtye, joka on tunnettu energisestä ja suoraviivaisesta live-esiintymisestä. Keikkatahti on ollut kova ja uusia kappaleita on hiottu jatkuvasti, joita olisi tämän kesän aikana äänittää ja julkaista!

the stuffed

Punk/rock bändi The Stuffed  aloitti toimintansa vuonna 2019 ihan kokeilun mielessä ja ovat siitä päivästä tähän päivään veivanneet omia biiseja mutta myös joitain covereita. Keikailun he aloittivat viime vuonna ja nyt 20 keikkaa takana ja kokoajan tulee lisää! Spotifyssä on muutamia biisejä: eka tuplasinkku “mustavalkoista”, single “ryöstöretki alepaan” ja kolme viikkoa sitten julkaistu ep “eniten vituttaa kaikki”, joka pääsi suureen suosioon vain viikossa. Kuuntelijat kuukaudessa nousivat yli 1700 henkeen. Nivalan Tuiskulassa The Stuffedia oli katsomassa noin 300-400henkeä.

bdb

BDB, eli Barley Dorks BarbeQ perustettiin yläasteen koulutunnilla joskus 1995 aikoihin. Ideana oli soittaa skettipunkkia mahdollisimman nopeasti NOFX:n kaltaisten amerikkalaisten esikuvien mukaan. Yhtyeen nimi valittiin tökkäämällä sormella silmät kiinni kolme kertaa englannin oppikirjan sanastoa. Bändi teki kolme demoa ja yhden EP:n, joka ei tainnut kuitenkaan varsinaisesti koskaan tulla julkaistuksi. Paikallislehti Maaselkä kirjoitti meistä jutunkin ja se oli otsikoitu varsin osuvasti; “BDB: Meillä ei ole aikaa soittaa hitaasti!” BDB kierteli myös pohjanmaata monenmoisissa bänditapahtumissa ja toritapahtumissa soittelemassa. Pisin reissu vei porukan Helsingin Lepakkoonkin soittamaan aivan hieman ennen kuin ko. legendaarinen keikkapaikka purettiin maan tasalle. Bändi lopetti toimintansa 1999 porukan eriinnyttyä omiin muihin projekteihinsa ja myös koska muutto kotipaikkakunnalta opiskelemaan jne. oli väistämättä edessä. Nyt 24 vuota myöhemmin päätettiin että käydäänpä verestämäsä vanhoja muistoja ja yhden asian johdettua toiseen; BDB esiintyy armon vuonna 2023 Kumisevan Kaikurock tapahtumassa.

jamit

KaikuRock jamit palauttelee vanhaa perinnettä takaisin, että soittaminen ja laulaminen on aina kimpassa kivempaa, vaikkei aikaisemmin oltaisi yhdessä soiteltu. Todennäköisesti monelle Haapajärviselle tuttuja kasvoja mukana. Tulettehan paikalle mukaan jamien vietäväksi!

lenhead

Vuosina 2021-2022 yhteen kasautunut Lenhead on Pyhäjokinen rock-yhtye, jonka kappaleissa ei ole pelätty genremaailmojen yhdistämistä. Hiottua ja raakaa soundia sekoittamalla on saatu aikaan monipuolinen, aggresssiivinen äänimaailma, josta veistetyt kappaleet päätyvät lähiaikoina ensimmäiselle LP:lle. Yhtyeen sannoituksissa pureudutaan ihmismieleen ja yhteiskunnan epäkohtiin harkitusti, mutta varmasti. Joskus ehkä jopa satiirisesti. Demo pian pihalla, stay tuned!

sacred sanity

Nivalalainen metalli bändi,  joka on perustettu helmikuussa 2023. Bändiin kuuluu perustajajäsenet Joona Tikanmäki (rummut), Juho Tikanmäki (basso), Miska Jokitalo (komppi kitara) sekä Veeti Tavastiejrna (laulu) ja Mico Hietala (soolo kitara)

tunnelmia kaikurockista


Kumisevan Kaiku osk.
Katajaperäntie 2, 85800 Haapajärvi
040 5757356
kumisevan.kaiku@gmail.com